Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Wat doet u dit jaar met uw vakantiegeld?

Veel Nederlanders krijgen eind mei vakantiegeld op hun bankrekening gestort. Maar lang niet iedereen kiest ervoor om het uit te geven aan een reisje. Weet u al waaraan u het dit jaar gaat besteden?

Een grote groep mensen gebruikt in elk geval een deel van het vakantiegeld om er de zomervakantie mee te betalen. Maar ongeveer 30% heeft er een andere bestemming voor. Denk bijvoorbeeld aan sparen of investeren in huis en tuin.

Schulden aflossen
Anderen lossen er een schuld mee af. Omdat de rente over een lening nog altijd veel hoger is dan de rente op spaargeld, is dit in financieel opzicht vaak interessant. Datzelfde geldt voor (extra) aflossen op de hypotheek.

Verduurzamen
Nog een geliefde bestemming voor vakantiegeld is het verduurzamen van de eigen woning. Bijvoorbeeld door deze beter te isoleren of zonnepanelen te laten plaatsen. Dat is meestal zeer rendabel, waardoor vakantiegeld meer oplevert dan wanneer u het op uw spaarrekening zet. Verder betaalt het rijk mee als u één of meerdere maatregelen treft om energie te besparen. Meer over die subsidie leest u hier.

Dure aankoop
Uiteraard kunt u het extra geld ook gebruiken voor een dure aankoop. Misschien bent u toe aan een nieuwe tv, is het tijd om de badkamer te vervangen of spaart u voor een andere auto. Uw vakantiegeld is dan een leuke aanvulling.

Jaarplanning
Als u precies wilt bepalen wat u het beste kunt doen met uw vakantiegeld, adviseert budgetinstituut Nibud om een jaarplanning te maken. Uw vakantiegeld kan namelijk ook helpen om extra kosten in dure maanden op te vangen. Met het handige excel-sjabloon plus stappenplan heeft u zo’n jaarplanning in een handomdraai gemaakt.

Meer informatie
Heeft u een vraag over dit artikel? Neem dan gerust even contact met ons op.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.