Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Verbouwen als alternatief voor levensloopbestendige woning

Ouderen hebben een achterstand als het gaat om hun positie op de markt van nieuwbouwwoningen. Die conclusie trekt makelaarsvereniging NVM op basis van onderzoek van dochterbedrijf Brainbay.

Het onderzoek is gebaseerd op 140.000 verhuizingen binnen de Nederlandse koopsector en een enquête onder NVM-makelaars. De uitkomsten wijzen erop dat het bouwen van levensloopbestendige woningen voor deze doelgroep onvoldoende aandacht krijgt.

Rem op doorstroming
Volgens de NVM zet dit een extra rem op de doorstroming, wat weer gevolgen heeft voor de totale ruimte op de woningmarkt. Want als senioren in hun – grote – huizen blijven wonen, komen die niet vrij voor gezinnen met kinderen. En die kunnen op hun beurt hun (starters)woningen niet aanbieden.

Om hierin verandering te brengen, roept de makelaarsvereniging de overheid op om meer aandacht te besteden aan dit probleem. Bij voorkeur door meer nieuwbouwprojecten te realiseren die specifiek op de wensen van ouderen zijn afgestemd.

Verbouwen
Als alternatief voor een nieuwe levensloopbestendige woning kiezen veel senioren ervoor om hun bestaande huis te verbouwen. Bijvoorbeeld door beneden een slaap- en badkamer te realiseren. Omdat ze over het algemeen overwaarde hebben, kan dat vaak door hun lopende hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek af te sluiten.

Wie een tweede hypotheek afsluit, moet opnieuw naar de notaris. Dat hoeft niet bij het verhogen van een bestaande hypotheek. Toch is dit niet per definitie de voordeligste oplossing. Immers, als de tweede hypotheek een (veel) lagere rente heeft, kan dat op de langere termijn alsnog financieel gunstiger uitpakken.

Meer informatie
Bent u op zoek naar een andere woning en wilt u meer weten over de mogelijkheden die u heeft voor uw hypotheek? Of overweegt u juist om uw huidige woning om te vormen tot een levensloopbestendig huis? Neem dan gerust contact met ons op. Als uw vertrouwde adviseur helpen we u graag verder.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.