Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Snorfiets naar bromfiets? Denk aan uw keuring en verzekering!

Ook voor bestuurders en passagiers van snorfietsen geldt sinds 1 januari 2023 een helmplicht. Veel van hen besluiten daarom hun snorfiets om te bouwen naar een bromfiets of om dit te laten doen door een specialist. Maar let op, dat heeft gevolgen voor uw kenteken én voor de verzekering!

Allereerst bent u namelijk verplicht om uw omgebouwde snorfiets te laten keuren door de Dienst Wegverkeer (RDW). Op deze webpagina kunt u daar meer over lezen. Als uw brommer is goedgekeurd, stelt de RDW een gele kentekenplaat ter beschikking.

Verzekering aanpassen
Ook moet u de verzekering van het voertuig laten aanpassen. Een bromfiets kan en mag harder rijden dan een snorfiets. Daardoor verandert ook het risico dat de verzekeraar loopt. Voor een snorfiets die is omgebouwd naar een bromfiets moet u uw lopende verzekering dus door ons laten updaten.

Niet doorgeven = niet verzekerd
De kans is groot dat u voor uw nieuwe verzekering meer moet betalen. Een schade bij een bromfietsongeluk is over het algemeen namelijk groter dan bij een snorfietsongeluk. Maar als u uw verzekering niet aanpast en een ongeluk krijgt, bent u helemaal niet verzekerd! Naast het feit dat u dan in overtreding bent, kunnen de financiële gevolgen groot zijn.

Neem contact op
Neem dus even contact met ons op als u plannen heeft om u snorfiets om te bouwen of als u dat al heeft gedaan. We helpen u graag om uw snorfietsverzekering om te zetten naar een goede brommerverzekering!

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.