Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Hoe behoudt u medewerkers voor uw bedrijf?

Na zeven kwartalen van oplopende spanning is de arbeidsmarkt in het derde kwartaal van dit jaar iets minder krap geworden. Toch staan er tegenover elke 100 werklozen maar liefst 121 vacatures. Nieuwe mensen werven is een lastige opgave. Daarom kunt u beter investeren in het behoud van medewerkers. Maar hoe?

Een op de vier werknemers wil binnen nu en twee jaar een andere baan, blijkt uit recent onderzoek van een HR-adviesbureau. Maar wat zoeken ze in dat nieuwe werk wat u ook zou kunnen bieden?

Hoger salaris. Een belangrijke reden om te kiezen voor een andere baan is een hoger salaris en in lijn daarmee betere (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Hoe aantrekkelijk is het salaris dat uw medewerkers krijgen? Kunt u maatwerkafspraken maken of extra belonen bij uitmuntende resultaten? Krijgen uw medewerkers regelmatig een opslag? En welke secundaire voorwaarden biedt u? Met een goed pensioen, een 13e maand of een eindejaarsuitkering onderscheidt u zich van andere werkgevers. Maar ook zaken als een reiskostenvergoeding, een smartphone van de zaak, de mogelijkheid tot thuiswerken en zorgverlof worden hoog gewaardeerd.

Meer uitdaging. Hoe interessant een werknemer zijn baan ook vindt, er komt een moment dat hij meer uitdaging wil. Als de bestaande baan onvoldoende mogelijkheden biedt om te groeien, gaan medewerkers een deur verder. Wees dat voor door regelmatig het gesprek aan te gaan over de ambities van de medewerkers. Of schakel een loopbaancoach in die een persoonlijk ontwikkelplan kan helpen opstellen. Medewerkers kunnen groeien als ze steeds wat meer verantwoordelijkheid krijgen en als ze zich kunnen bij- of omscholen. Een carrièrepad hoeft niet per se omhoog te bewegen. Medewerkers kunnen ook uitdaging vinden in een andere functie op een vergelijkbaar niveau.

Goede werksfeer. Medewerkers zijn loyaler als de sfeer op de werkvloer goed is. Vertrouwen en betrokkenheid zijn daarbij de sleutelwoorden. Werk nieuwe medewerkers goed in en laat ze meelopen met verschillende collega’s en afdelingen, zodat ze zich direct verbonden kunnen voelen. Medewerkers vinden het fijn als er naar ze geluisterd wordt, als ze de ruimte krijgen het werk op hun eigen manier te doen en als ze waardering krijgen voor hun resultaten. Een aantrekkelijke werkgever zorgt ook voor de nodige ontspanning. Bedrijfsuitjes, een tafeltennistafel of dartbord, een rust- of powernapruimte, een sportschoolpas of bioscoopabonnement, u heeft talloze mogelijkheden uw medewerkers ter ontspanning iets extra’s te bieden.

Wij denken met u mee
Denkt u na over hoe u als werkgever aantrekkelijk kunt zijn voor nieuwe mensen én bestaand personeel? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij bespreken met u welke regelingen u aan kunt bieden op het gebied van inkomenszekerheid bij arbeidsongeschiktheid en pensioen. Maar ook een collectieve zorgverzekering of een pakket collectieve schadeverzekeringen zijn employee benefits waarmee u uw medewerkers blij kunt maken.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.