Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Flitskrediet: een makkelijke en snelle oplossing?

U heeft voor een transactie geld nodig en bent op zoek naar een financiering. Dan komt u een advertentie tegen waarin beloofd wordt dat u binnen 24 uur een hoog bedrag op uw rekening gestort krijgt. Is zo’n flitskrediet inderdaad een mooie oplossing of moet u uitkijken?

Met een zakelijk flitskrediet kunt u snel en gemakkelijk tot zo’n 250.000 euro lenen voor uw bedrijf. Het geld staat binnen een dag op uw rekening en u moet het bedrag binnen drie tot twaalf maanden terugbetalen. Uw kredietaanvraag wordt beoordeeld op basis van geautomatiseerde gegevensanalyses. Daardoor vindt de afhandeling binnen een dag plaats. U kunt bovendien de lening ook afsluiten als u schulden heeft en een onderpand is niet nodig. Klinkt dat niet ideaal?

Flitskrediet is risicovol
Ondernemers die een zakelijk krediet afsluiten, hebben minder bescherming dan particulieren die geld lenen. Geldverstrekkers aan consumenten moeten een vergunning hebben van de AFM en zich houden aan strenge regels. Als de kredietwaardigheid van de klant onvoldoende is, wordt de lening geweigerd. De rente mag bovendien niet boven het wettelijk maximum uitkomen. Al die regels gelden niet voor zakelijke kredieten. Het is misschien dat u bij het verstrekken van een lening niet belemmerd wordt. Maar als ondernemer moet u ook alert zijn op risico’s. En die zijn er zeker bij flitskredieten.

Geen maximumrente
Want aan het gemak en de snelheid waarmee de kredietaanvraag wordt afgehandeld, hangt wel een prijskaartje. Omdat de kredietverstrekker veel meer risico loopt, zijn de rente en bijkomende kosten van een zakelijk flitskrediet hoog. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt voor een zeer hoge rente die kan oplopen tot 126% met uitschieters van 400% bij kortlopende kredieten van 5.000 euro voor drie maanden. Dat mag, want voor zakelijk krediet geldt geen maximumrente. Betaalt u niet op tijd of houdt u zich niet aan de voorwaarden dan krijgt u bovendien een boete. Sluit u een flitskrediet af om uit financiële problemen te komen, of weet u niet zeker dat de investering die u voor ogen heeft genoeg oplevert? Dan is een flitskrediet niet geschikt als leenvorm.

Goede voorbereiding
Heeft u bedrijfsplannen waarvoor u een passende financiering zoekt? Het is niet altijd gemakkelijk om bij de bank een lening te krijgen. Met een goede voorbereiding vergroot u uw kansen. Maak daarom een ondernemingsplan met daarin een financieel plan en kijk drie jaar vooruit. U geeft aan waarin u gaat investeren, wat dat kost en hoe u de investeringen gaat financieren. Verder willen financiers weten hoe uw omzet, inkoop, kosten en winst eruitzien. En het moet duidelijk zijn welke inkomsten en uitgaven u per maand heeft zowel zakelijk als privé. Uiteraard zijn uw financiële cijfers van belang zoals de kengetallen betreffende solvabiliteit, rentabiliteit en liquiditeit. En voor de beoordeling van uw krediet moet u uw jaarcijfers laten zien.

Kansen en risico’s
De ondernemer ziet kansen en de financier ziet risico’s. Wij kunnen een brug zijn tussen beide partijen. Wilt u advies over financieringsmogelijkheden? Neem dan contact op met ons kantoor. We weten waarop een bank let en adviseren u over een effectieve financieringsaanvraag.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.