Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Woonverzekeringen duurder door hoger risico verzekeraars

De premies van woonverzekeringen volgen de economische trend en zijn in de afgelopen tijd flink omhoog gegaan. De belangrijkste oorzaken zijn de stijgende kosten voor bouwmaterialen en de hogere loonkosten. Ook de schade als gevolg van extreem weer speelt een rol.

De zogenoemde herbouwwaarde van een huis is de graadmeter voor het bepalen van de hoogte van de premie van de opstalverzekering. De herbouwwaarde is het bedrag dat nu nodig is om het huis op dezelfde manier opnieuw op te bouwen. Daarbij wordt onder andere gekeken naar het soort woning, het woonoppervlak, de inhoud en de aard van de bouw.

Herbouwwaarde 30% hoger

Die herbouwwaarde is volgens berekeningen van databedrijf Infofolio in de afgelopen vier jaar met ongeveer 30% gestegen. Daardoor lopen verzekeraars meer risico. Het logische gevolg daarvan is dat de premies zijn gestegen.

Herbouwwaardemeter

De meeste verzekeraars maken gebruik van een herbouwwaardemeter om de herbouwkosten van de woning te bepalen. Als u deze voor het afsluiten van uw opstalverzekering heeft ingevuld, heeft u in veel gevallen garantie tegen onderverzekering.

Woningverbetering en verduurzaming

Maar let op: ook woningverbetering en verduurzaming van het huis kunnen gevolgen hebben voor de herbouwwaarde – en dus voor de premie – van woonverzekeringen. Heeft u onlangs uw keuken of badkamer verbouwd? Liggen er inmiddels zonnepanelen op het dak? Geef dit dan aan ons door om het risico op onderverzekering te voorkomen.

Verschillen

De ene verzekering is de andere niet en dat geldt ook voor woonverzekeringen. Daardoor kunnen er nog altijd grote verschillen zijn in premies en voorwaarden. Bent u bang dat u te veel betaalt voor uw woonverzekeringen? Of bent u juist niet tevreden over de voorwaarden? Neem dan even contact met ons op. Wij onderzoeken graag voor u of er alternatieven zijn die beter bij u passen.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.