Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Welke autoverzekering past het beste bij u?

De premies van autoverzekeringen stijgen al jaren omdat verzekeraars steeds hogere kosten hebben. Die berekenen ze weer door in de premies. Daardoor kan het interessant zijn om weer eens kritisch naar de dekking van uw autoverzekering te kijken.

Er zijn meerdere oorzaken voor de oplopende kosten. Uiteraard heeft de inflatie invloed, evenals de hogere lonen en de prijzen van grondstoffen en energie. Daarnaast is het aantal schades in de afgelopen jaren toegenomen. En omdat er tegenwoordig steeds meer geavanceerde techniek onder de motorkap zit, zijn reparaties vaak duurder.

Verschillen
Uiteindelijk betaalt iedere autobezitter mee om die hogere kosten te dekken. Maar voor sommige van hen gaat de premie harder omhoog dan voor andere. Dat hangt onder andere samen met waar u woont, hoe oud u bent en in welke auto u rijdt.

Andere dekkingbr> Veel mensen sluiten bij de aankoop van hun auto een verzekering af en kijken er daarna niet meer naar om. Terwijl het juist slim kan zijn om na verloop van tijd over te stappen op een andere dekking. Hoewel dit afhankelijk is van uw auto én uw persoonlijke voorkeuren, zijn hiervoor wel enkele vuistregels.

Allrisk en beperkt casco
Een (bijna) nieuwe auto verzekert u bij voorkeur allrisk. Maar wanneer is het verstandig om die dekking over te zetten naar beperkt casco? Over het algemeen is het advies om dat te doen op het moment dat de auto ongeveer zes jaar oud is.

Alleen wettelijke aansprakelijkheidbr> Wanneer een auto ouder is dan elf jaar is het financieel meestal interessanter om deze alleen nog voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. De dagwaarde is dan vaak zoveel gedaald dat de premie van een duurdere verzekering niet meer in balans is met het risico dat u loopt.

U kiest
Uiteraard zijn er uitzonderingen op deze vuistregels. Misschien is uw auto waardevaster dan de gemiddelde. Of loopt u liever minder risico en heeft u daar meer premie voor over. Uiteindelijk bent u degene die kiest!

Wij helpen u graag
Heeft u daar vragen over of vindt u het lastig om het uit te rekenen? Dan helpen wij u graag. Neem dus gerust even contact met ons op als u vragen heeft over uw autoverzekering en de dekking ervan.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.