Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Waterschade: welke verzekering dekt wat?

Door de grote hoeveelheden regen die afgelopen maanden zijn gevallen, is ook veel schade ontstaan. Maar welke verzekering dekt wat als u lekkage heeft?

Als u waterschade aan uw huis of inboedel heeft, is die meestal via twee verzekeringen verzekerd: de opstalverzekering en de inboedelverzekering. De eerste dekt in principe alles wat aan uw huis vastzit, de tweede al uw ‘losse spullen’, zoals bijvoorbeeld uw huisraad.

Reparatiekosten
In principe vergoeden verzekeraars alleen de schade die door de lekkage is veroorzaakt. Eventuele reparatiekosten van het dak of de goot vallen daar niet onder. Springt er een leiding buiten uw schuld om en moet het herstelbedrijf een muur of een vloer openbreken? Dan wordt die schade wel vergoed.

Polisvoorwaarden
Bij waterschade door noodweer kunnen verzekeraars onderscheid maken in de manier waarop het water in de woning is gekomen. Is dit door lekkage ‘van bovenaf’, dan valt de schade onder de uitkeringsvoorwaarden. Als het water via de zijkant van het huis binnenkomt – zoals bijvoorbeeld door een deur– zijn de voorwaarden vaak strenger.

Nalatigheid
U krijgt waterschade niet per definitie vergoed. Stel dat u uw huis slecht heeft onderhouden en de goot gaat lekken. In zo’n geval kan de verzekeraar u nalatigheid verwijten en besluiten om de vervolgschade van de lekkage niet te vergoeden. Dat geldt ook als u een buitenleiding niet aftapt en deze knapt als gevolg van vrieskou.

Schade: wat moet u doen?
Mocht u waterschade hebben aan uw huis of inboedel, doe dan altijd het volgende:

  • Als er sprake is van extreme schade, bijvoorbeeld omdat uw dak is weggewaaid of er een boom op uw huis is gevallen, kunt u het beste de brandweer bellen. Is er sprake van een noodsituatie? Bel dan 112.
  • Maak foto’s van de schade. Die kunnen eventueel als bewijs dienen, mocht u het niet eens zijn met de beslissing van de verzekeringsmaatschappij.
  • Geef de schade zo snel mogelijk aan ons door. Wij schakelen dan direct een expert in die de schade in kaart brengt en begroot.

Meer informatie
Als u vragen heeft naar aanleiding van dit artikel, neem dan even contact met ons op. Twijfelt u of uw opstal- en/of inboedelverzekering nog wel past bij uw wensen en eisen? Ook dan helpen we graag verder.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.