Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Schade aan mobiel en tablet: wat dekt uw inboedelverzekering?

Kapotte schermen van mobieltjes en tablets zijn een vaak voorkomend euvel. Het apparaat is gevallen, of iemand is er per ongeluk op gaan zitten. Helaas blijft het een hardnekkig misverstand dat val- en stootschade van elektronica altijd standaard is verzekerd via uw inboedelverzekering.

Om de premie van die verzekering niet te veel te laten stijgen, zijn de regels bij schade aan mobiele elektronica in de afgelopen jaren veel strenger geworden. Zo hebben sommige verzekeraars het eigen risico verhoogd. Bij andere moet u een speciale aanvullende dekking afsluiten voor schade aan uw telefoon, tablet of laptop.

Schade onderweg
Als u onderweg – of in de tuin – een ongelukje hebt met één van uw apparaten, moet uw inboedelverzekering in elk geval een buitenhuisdekking hebben om voor schadevergoeding in aanmerking te komen. U kunt er ook voor kiezen om een aparte elektronicaverzekering af te sluiten. Let er dan wel op dat deze ook schade buiten de vier muren van uw huis vergoed.

Grote verschillen
Verder kan de dekking per verzekeraar flink uiteenlopen. Zo vergoedt de ene maatschappij de nieuwwaarde, stelt de andere reparatie verplicht als dat mogelijk is en heeft u bij de derde zelf de keuze. Ook kan de duur van nieuwwaarde-dekking verschillen, evenals de hoogte van het eigen risico.

Onder de loep
Het kan dus slim zijn om uw inboedel- of elektronicaverzekering weer eens onder de loep te nemen. Uiteraard helpen we u daar graag bij. Wellicht kunnen we de polis voor u aanpassen of blijkt het interessant om over te stappen naar een andere verzekeraar. Wilt u daar meer over weten? Neem dan even contact met ons op.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.