Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Rechtsbijstand: verzekeren of on demand?

Een juridisch conflict met uw buren, werkgever of aannemer kan behoorlijk in de papieren lopen. In zo’n geval biedt een rechtsbijstandverzekering vaak uitkomst.

Maar een rechtsbijstandverzekering kost een gezin al snel € 275 per jaar. Natuurlijk is die premie maar een schijntje in vergelijking met de kosten die u maakt als u een advocaat moet inschakelen. Toch zijn er steeds minder jongvolwassenen die een rechtsbijstandverzekering afsluiten.

On demand
Een alternatief voor een verzekeringsproduct is de zogenoemde rechtshulp on demand. Die is de afgelopen jaren bezig aan een opmars. Onafhankelijk bureau MoneyView onderzocht de voor- en nadelen van deze nieuwe vorm van rechtshulp.

Kort overleg
Grofweg zijn er drie opties bij on demand rechtshulp: kort overleg, persoonlijk advies en onderhandeling. Bij het eerste kan de klant vragen stellen waarna een juridisch hulpverlener een scan maakt van de situatie. Bij alle aanbieders is die eerste check of intake gratis en vrijblijvend.

Persoonlijk advies
Bij een persoonlijk advies stelt de klant samen met een jurist een strategie of een plan van aanpak op. De klant krijgt een juridisch advies over de te nemen vervolgstappen en soms een juridische beoordeling van een contract of een brief. De kosten van persoonlijk advies lopen uiteen van € 139 tot € 439. De klant blijft degene die alle contacten met de tegenpartij onderhoudt.

Onderhandeling
Levert dit nog niet het gewenste resultaat op, dan kan de jurist met de tegenpartij in onderhandeling gaan. De kosten hiervoor variëren van € 645 tot € 849 of er geldt een uurtarief. Mocht het uiteindelijk tot een rechtszaak komen, dan zijn de kosten op aanvraag of gelden er bedragen vanaf € 1.500.

Conclusie
De conclusie die MoneyView trekt, is dat prepaid rechtshulp uitkomst biedt als iemand zonder rechtsbijstandverzekering direct juridische hulp nodig heeft. Het onderzoeksbureau benadrukt echter dat een rechtsbijstandverzekering verstandig kan zijn; niemand weet immers wanneer hij of zij rechtshulp nodig heeft. Bijkomend voordeel van een rechtsbijstandverzekering is dat ook de – hoge – kosten van een eventuele procedure worden vergoed.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit artikel of over een lopende of nieuwe rechtsbijstandverzekering? Neem dan gerust even contact met ons op.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.