Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Meeste hypotheekrentes iets omlaag

De hypotheekrentes zijn medio januari over het algemeen weer iets gedaald. Maar die daling is een stuk kleiner dan in de maanden ervoor. Een enkele hypotheekverstrekker verhoogde het rentepercentage zelf.

De hypotheekrente met een looptijd van vijf jaar of langer is inmiddels gedaald met 0,5% in vergelijking met een half jaar geleden. En over een nieuwe NHG-hypotheek met een rentevaste periode van tien jaar betaalt u op dit moment 3,78% hypotheekrente.

Einde daling in zicht
Meerdere specialisten verwachten echter dat het einde van de verlagingen in zicht is en dat de hypotheekrente zelfs weer iets zal stijgen. Dat komt omdat de rentes op financiële markten zijn opgelopen.

Daarnaast verlaagt de Europese Centrale Bank (ECB) de belangrijkste rentetarieven pas als de inflatie onder controle is. Die leek redelijk beteugeld, maar door de onrust in het Midden-Oosten dreigen de olieprijzen te stijgen. En dat kan een ongunstig effect hebben op de inflatie.

Tweede helft 2024
De economen van grootbank ABN AMRO zijn optimistischer over de tweede helft van 2024. Zij verwachten dat de ECB vanaf juni renteverlagingen zal doorvoeren om de economie te ondersteunen.

Dat is in lijn met de gedachten van internationale economen die zijn geïnterviewd door persbureau Bloomberg. Die voorspellen dat de ECB vanaf juni de belangrijkste rentetarieven in vier stappen zal verlagen met in totaal 1%. Als dit gebeurt, is de kans groot dat ook de hypotheekrente later dit jaar weer daalt.

Keuzes
Als u een nieuwe hypotheek afsluit of de rentevaste periode van een bestaande hypotheek opnieuw moet bepalen, kunnen deze ontwikkelingen van belang zijn voor de keuzes die u maakt. Als uw vertrouwde adviseur helpen we u graag om alles voor u op een rij te zetten. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.