Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Leennormen persoonlijke lening aangepast

Zoals elk jaar heeft de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) eind juni de nieuwe leennormen voor het komende jaar vastgesteld. Consumenten die een persoonlijke lening willen afsluiten, hebben hier vanaf september mee te maken.

Om te voorkomen dat mensen in financiële problemen komen, onderzoekt de vereniging elk jaar hoeveel iemand verantwoord kan lenen. Daarbij kijkt ze niet alleen niet alleen naar inkomen en schulden, maar ook naar de kosten van wonen en levensonderhoud.

Strenger

Omdat die kosten in het afgelopen jaar flink zijn gestegen, worden ook de leennormen strenger. Dat betekent dat u op basis van hetzelfde inkomen minder kunt lenen. Maar omdat veel mensen meer loon en/of hogere toeslagen hebben gekregen, verwacht de VFN dat het effect daarvan in de praktijk zal meevallen.

Maatwerk

Of dat ook voor u het geval is, kunnen wij voor u berekenen. Neem daarom even contact met ons op als u overweegt om een lening af te sluiten. Mede omdat een persoonlijke lening bijna altijd maatwerk is. Wij onderzoeken graag voor u welke lening het beste past bij uw doelen. Heeft u een lopende lening die nog niet geheel is afgelost? Dan is het vaak interessant om de beide leningen samen te voegen.

Meer informatie

Wilt u hier meer over weten of heeft u een andere vraag over geld lenen? Als expert op het gebied van financieringen en andere geldzaken helpen we u met alle plezier. Neem dus gerust contact met ons op.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.