Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Grote verschillen tussen autoverzekeringen in uitkering bij total loss

Er zijn vaak grote verschillen tussen de voorwaarden en dekkingen van autoverzekeringen. Dat geldt zeker als het gaat om de uitkering van allrisk autoverzekeringen wanneer uw (bijna) nieuwe auto na een ongeval total loss wordt verklaard.

Een allrisk- of volledig casco-autoverzekering dekt in principe ook alle schade aan uw eigen voertuig. Zelfs als deze door de bestuurder ervan is veroorzaakt. Bij total loss varieert de uitkering van de actuele nieuwwaarde van de auto tot de relatief lage dagwaarde.

Er zijn autoverzekeringen die al in het eerste verzekeringsjaar uitkeren op basis van de dagwaarde van uw nieuwe auto. Dat blijkt uit een recente publicatie van MoneyView. Voor het rapport vergeleek het onafhankelijk onderzoeksbureau de voorwaarden en uitkeringen van 42 allrisk autoverzekeringen.

Verschil van € 26.000
Daardoor ontstaan er enorme verschillen tussen de uitkeringen bij total loss, aldus de onderzoekers. Als voorbeeld noemen ze een auto uit 2021 met een actuele nieuwwaarde van ruim € 70.000. In het tweede verzekeringsjaar zijn er drie aanbieders die, in plaats van de actuele nieuwwaarde, een uitkering bieden op basis van de dagwaarde. Dat leidt in het tweede jaar al tot verschillen in uitkering die kunnen oplopen tot € 26.000!

In het derde verzekeringsjaar biedt nog 55% van de aanbieders een uitkering op basis van de actuele nieuwwaarde. Bij vijf verzekeringen is een prijsstijging van de auto tot maximaal 10% ten opzichte van het verzekerd bedrag meeverzekerd.

Vergelijken loont
Het onderzoek toont opnieuw aan dat het vergelijken van autoverzekeringen loont. Als specialist op het gebied van schadeverzekeringen helpen we u daar graag bij. Op basis van uw wensen ten aanzien van de uitkeringen én de hoogte van de premie zoeken we de producten die daar het beste bij passen, waarna u eenvoudig kunt kiezen.

Neem contact met ons op
Dat geldt natuurlijk niet alleen voor allrisk-verzekeringen, maar ook voor WA-autoverzekeringen en autoverzekeringen met een beperkte cascodekking. Wilt u daar meer over weten? Neem dan gerust even contact met ons op.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.