Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Gesprek over AOV is een goed idee

De meeste ondernemers hebben een optimistisch karakter: ze gaan uit van kansen, zijn resultaatgericht en zoeken naar oplossingen voor problemen. Logisch dat de kans op arbeidsongeschiktheid bij hen niet de meeste aandacht krijgt. Maar ondernemen is ook risico’s inschatten. Een gesprek over een arbeidsongeschiktheidsverzekering zou iedere ondernemer dan ook moeten willen.

In een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaven zzp’ers om uiteenlopende redenen aan waarom zij geen AOV afsluiten. Soms zeggen ze het financiële risico zelf te kunnen dragen of terug te kunnen vallen op het inkomen van hun partner. Een deel zegt in goede gezondheid te verkeren waardoor ze het risico maar klein vinden. Maar de meeste zzp’ers vinden de verzekering te duur. Hebben ze een punt?

Is een AOV nodig?
Of arbeidsongeschiktheid voor u geen financieel risico is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Komt uw pensioenleeftijd in zicht, heeft u een mooi vermogen achter de hand, heeft u een partner met een goed salaris en zijn uw kinderen financieel zelfstandig? Dan is het inderdaad maar de vraag of u een AOV nodig heeft. Maar wat als u nog jong bent, een gezin heeft en gewend bent aan een prettige levensstandaard? Dan kunt u nog een tijd inkomsten uit uw spaarpot halen. Maar wilt u dat? En hoe lang kan dat?

Hulp bij re-integratie
Dat u gezond leeft en zich prima voelt, is fijn. Maar u kunt ook arbeidsongeschikt raken door long covid of overspannenheid. En 20 procent van de uitval onder ondernemers wordt veroorzaakt door ongevallen, bijvoorbeeld tijdens het sporten, in en om het huis of bij een verkeersongeluk. Wel is de kans groot dat u binnen twee jaar weer aan het werk kunt. Maar in die periode kunt u veel hebben aan de hulp van de verzekeraar bij uw re-integratie en het draaiend houden van uw onderneming. Daarmee beperkt u ook financiële schade.

Betaalbare premie
Of een AOV duur is, hangt grotendeels af van de dekking. Sluit u bepaalde oorzaken van arbeidsongeschiktheid uit voor de verzekering? Keert de verzekering uit als u uw beroep niet meer uit kunt oefenen of pas als u ander werk ook niet meer kunt doen? Kiest u voor een lange wachttijd voor u een uitkering ontvangt? Kunt u toe met een laag verzekerd bedrag om bijvoorbeeld alleen de vaste lasten te kunnen betalen? Door uw keuzes kunt u flink besparen op de premie. En omdat de premie aftrekbaar is, wordt de verzekering nog betaalbaarder.

Wat zijn de gevolgen voor u?
Of u een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig heeft en hoe die eruit moet zien, is heel persoonlijk, want de risico’s verschillen van ondernemer tot ondernemer. Neem daarom contact op met ons kantoor om te bespreken hoe uw situatie eruitziet. Wat zijn uw risico’s en vooral: wat zijn de gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor uw inkomsten? Pas als u dat in kaart heeft gebracht, kunt u afwegen of en welke AOV bij u past.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.