Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Gereedschap populaire buit voor dieven

Het gereedschap dat u als hovenier of bouwondernemer gebruikt, kan zich bevinden op verschillende plekken: in een schuur, in de bestelbus of op de locatie waar u aan het werk bent. Maar zijn uw spullen overal even goed verzekerd?

Duur gereedschap is voor criminelen vaak een interessante buit. Goed dus om even stil te staan bij diefstalpreventie. Zo is het belangrijk dat de plek waar het gereedschap zich bevindt goed beveiligd is. Die plek is nogal eens de bestelbus. Hoe voorkomt u dat uw spullen daaruit gestolen worden?

Beste preventie? Goede sloten
Standaard sloten van een bestelbus zijn vaak eenvoudig te forceren. En een autosleutel met afstandsbediening of een keyless startsysteem? Dat lijkt veiliger, maar die zijn wel gevoelig voor hacking. Zorg daarom voor een extra beveiliging van de zij- en achterdeuren met een trekhaakslot, een vergrendelingssysteem en/of een anti-inbraakslot. Een alarmsysteem kan dieven op de vlucht laten slaan, maar ook die zijn vaak wel te hacken.

Breng de dief niet in de verleiding
Parkeer uw busje als het even kan in een garage. Kan dat niet, zet hem dan op een goed verlichte parkeerplaats of parkeer hem zo dat de achterdeur dicht tegen een muur staat. Zorg er verder voor dat de goederen in de laadruimte niet zichtbaar zijn. Gebruik een gesloten bus of blindeer de ramen. En bedenk dat uw bedrijfsnaam op de bus reclame is voor uzelf, maar ook de aandacht trekt van dieven.

Gereedschap en apparatuur beveiligen
Voorkom dat dieven uw elektronische apparatuur opsporen en schakel ze uit. Dure apparatuur kunt u apart op slot zetten met gecertificeerde sloten. Voor de opsporing van uw spullen is het handig als u bij aankoop uw gereedschappen registreert door foto’s te maken en serienummer, type en merk te noteren. Ook het visueel markeren van gereedschap kan slim zijn omdat ze dan moeilijker door te verkopen zijn. En ten slotte kan een track and trace systeem een oplossing zijn om de opsporing te vergemakkelijken.

Gereedschap verzekeren
U kunt een Eigen vervoerverzekering afsluiten waarmee u diefstal (en schade) van uw spullen in de bestelbus verzekert. Maar uw gereedschap bevindt zich natuurlijk ook vaak buiten uw bestelbus. Op de locatie waar u aan het werk bent bijvoorbeeld. Of misschien bewaart u professionele apparaten in een schuur. Dan is de eigen vervoerverzekering niet afdoende. Welke verzekeringsoplossingen in dat geval passend zijn, hangt af van de locatie en van de apparaten of het gereedschap zelf. Neem contact op met ons kantoor om uw mogelijkheden te bespreken.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.