Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Fietsverzekering: hier moet u op letten

Bijna 1 miljoen Nederlanders hebben vorig jaar een nieuwe fiets gekocht. Daarmee zijn er in Nederland naar schatting aanzienlijk meer fietsen dan mensen: zo’n 23 miljoen. Gemiddeld betaalden consumenten € 1.627 voor een fiets, wat bijna € 130 meer is dan in het jaar ervoor.

Veel mensen kiezen ervoor om hun nieuwe karretje te verzekeren. Verstandig, een fiets is immers een kostbaar bezit én gevoelig voor diefstal. Maar let wel goed op voordat u een fietsverzekering afsluit. Doet u dat niet, dan kan het zijn dat u betaalt voor zaken die u niet nodig heeft. Of erger, dat u voor onaangename verrassingen komt te staan als u een beroep op uw fietsverzekering moet doen.

Nieuwwaarde of dagwaarde
Let er bij het kiezen vooral op of de verzekering de nieuwwaarde of de dagwaarde van de fiets uitkeert als u een claim indient. Vergeet ook niet te controleren hoe hoog uw eigen risico is, mocht u aanspraak doen op uw verzekering.

Diefstal en schade
Er zijn uiteenlopende soorten fietsverzekeringen waarvoor u meestal verschillende aanvullende dekkingen kunt afsluiten. U kunt ervoor kiezen om uw fiets alleen te verzekeren voor diefstal of tevens een schadedekking af te sluiten. Die keert ook uit als u een schade moet laten repareren na bijvoorbeeld een aanrijding of een val.

Aanvullende dekkingen
Veel verzekeraars bieden extra aanvullende dekkingen aan. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij pech, een ongevallendekking en een rechtsbijstanddekking. Er zijn trouwens ook fietsverzekeringen waarin deze dekkingen standaard zijn opgenomen.

De snelste weg naar de beste fietsverzekering
Al met al zijn er dus aardig wat keuzemogelijkheden en aandachtspunten. Schakel ons daarom in als u een fietsverzekering overweegt, dat is de snelste weg. Op basis van uw wensen en eisen zoeken wij de best passende fietsverzekering voor u. Neem gerust even contact met ons op.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.