Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Eurocross: ‘Veel Nederlanders overschatten hun skikwaliteiten’

De meeste Nederlandse skiërs denken dat ze veel beter met de lange latten overweg kunnen dan in werkelijkheid het geval is. Ook bereidt slechts een enkeling zich goed genoeg voor op een wintersportvakantie.

Een en ander blijkt uit onderzoek van alarmcentrale Eurocross in samenwerking met het traumacentrum van het LUMC. Mannen hebben het meeste last van zelfoverschatting (90%), bij vrouwen ligt dit iets lager (64%).

Eurocross en het LUMC doen al sinds 2013 onderzoek naar letsel bij Nederlandse wintersporters en de omstandigheden die van invloed zijn op de ernst ervan. Daar is in 2020 een onderzoek aan toegevoegd om in kaart te brengen welke rol zelfinschatting speelt.

Winterfitscan
Aansluitend heeft Eurocross een model ontwikkeld waarmee skiërs hun niveau en de risico’s nauwkeuriger kunnen berekenen. Dat model is geïntegreerd in de Winterfitscan van de alarmcentrale. Met deze tool ontdekken skiërs hun daadwerkelijke skiniveau en krijgen ze tips voor een goede voorbereiding op de wintersport. Zo kunnen ze de kans op letsel verkleinen.

Vooraf lessen
Gemiddeld skiën Nederlanders nog geen negen dagen per jaar. Daarom is het verstandig om voor vertrek de vaardigheden op te frissen. Volgens Eurocross verkleint dit de kans op risico’s fors. De alarmcentrale adviseert daarom om een paar lessen te nemen op een borstelbaan of in een skihal. Daarnaast is het slim om ervoor te zorgen dat u lichamelijk extra fit bent als u gaat skiën.

Verzekeringen
Gebeurt er toch iets onverwachts als u op vakantie bent, dan kunt u terugvallen op uw reisverzekering en uw zorgverzekering. Kijk van tevoren wel goed naar de dekkingen die uw (aanvullende) zorgverzekering en reisverzekering bieden. Zeker als u naar de sneeuw gaat, kan het verstandig zijn om uw reisverzekering uit te breiden met een wintersportdekking.

Meer informatie
Wilt u daar mee over weten? Neem dan even contact met ons op. We leggen graag uit wat de mogelijkheden zijn.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.