Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Energiebespaarlening zonder rente

Is uw verzamelinkomen niet hoger dan € 45.014? Dan kunt u vanaf 1 november een Energiebespaarlening afsluiten waarover u geen rente hoeft te betalen. Het is één van de maatregelen die de overheid neemt om huiseigenaren te stimuleren om hun woning te verduurzamen.

De Energiebespaarlening wordt verstrekt door het Nationaal Warmtefonds. Dit fonds is in 2013 opgericht in opdracht van het Rijk. Het doel ervan is om een duurzame woning voor iedere huiseigenaar mogelijk maken. Meer over de Energiebespaarlening leest u hier.

Ambitie
Met de renteloze lening voor mensen met een kleinere beurs hoopt het Warmtefonds een flinke stap te zetten in de realisering van die ambitie. Als u in aanmerking komt voor de lening betaalt u gedurende de gehele looptijd ervan geen rente, wat er ook gebeurt op de kapitaalmarkt.

Uitkomt
Volgens minister De Jonge van Volkshuisvesting verdienen investeringen in duurzaamheid zich snel terug. Alleen heeft niet iedereen genoeg geld om het huis te isoleren of andere maatregelen te treffen. Een renteloze lening bij het Warmtefonds kan dan uitkomst bieden.

Hogere inkomens
Ook als uw verzamelinkomen hoger is dan € 45.014 kunt u een Energiebespaarlening afsluiten. U moet dan wel rente betalen. Afhankelijk van de looptijd van de lening bedraagt die op dit moment tussen de 3,45% en 3,95%.

Duurzaamheidslening
Een andere optie is een Duurzaamheidslening van de gemeente. De rente over deze lening is met 1,6% nu nog een stuk gunstiger. Er zijn ongeveer honderd gemeenten die de Duurzaamheidslening aanbieden. Op de website van de Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) kunt u controleren of de uwe daarbij zit.

Meer informatie
Daarnaast zijn er ook commerciële partijen zoals banken waar u een groene lening kunt afsluiten. Overweegt u om geld te lenen om uw huis te verduurzamen? Neem dan eerst even contact met ons op. We helpen u graag om de best passende financiering te vinden.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.