Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Eerder met pensioen? Tref op tijd maatregelen

Zzp’ers zijn vaak optimisten. Ze zijn ondernemer geworden omdat ze erop vertrouwden dat dat ging lukken. Ook over de mogelijkheden om voor hun 65ste met pensioen te gaan zijn ze kennelijk positief. Want bijna de helft van de zzp’ers wil voor de AOW-leeftijd stoppen met werken. Maar of dat ook gaat lukken?

Ondernemers hebben ten opzichte van hun bedrijfsvoering vaak een proactieve en optimistische houding en ook schatten ze hun bedrijfsrisico’s redelijk goed in. Maar als het gaat om de zorg voor inkomenszekerheid zijn ze vaak wat afwachtender. Arbeidsongeschiktheid en pensioen zijn nu niet aan de orde, dus stellen ze nodige maatregelen nog even uit.

Is het pensioen straks voldoende?
Het is opmerkelijk dat veel zzp’ers zeggen eerder te willen stoppen met werken. Maar liefst 47% geeft aan op te willen houden voor hun 65ste, 15% voor hun 55ste en 5% zelfs voor hun 50ste. Tegelijk blijkt keer op keer uit onderzoek dat zzp’ers juist te weinig pensioen opbouwen. Zo’n 60% is wel bezig met pensioen, maar meer dan de helft is bang dat die inkomsten straks onvoldoende zijn. Dat geldt al voor de periode na hun AOW. Dus voor de jaren daarvoor is het financiële perspectief voor veel zzp’ers waarschijnlijk niet zo rooskleurig dat ze eerder kunnen stoppen met werken.

Welke mogelijkheden heeft u?
Wilt u de vrijheid om eerder met pensioen te gaan? Dan is het verstandig om al vroeg na te gaan hoe u die wens financieel realiseert. Want hoe eerder u maatregelen treft, hoe groter de kans van slagen. U heeft verschillende mogelijkheden. Misschien heeft u ooit meegedaan aan een pensioenregeling bij een werkgever. Op mijnpensioenoverzicht.nl kunt u zien hoeveel u daar heeft opgebouwd en hoeveel AOW u krijgt. Veel pensioenfondsen bieden de mogelijkheid om het pensioen eerder in te laten gaan, maximaal tien jaar voor uw AOW-gerechtigde leeftijd.

Sparen of verzekeren
Een andere mogelijkheid is een prepensioenpot te creëren door sparen en beleggen. Hoe groot de spaarpot moet worden, hangt af van het aantal jaren dat u moet overbruggen en of u het spaargeld ook nodig heeft om pensioen aan te vullen ná de AOW-datum. Verder maakt het uit hoe u de tijd na uw pensionering wilt invullen. Gaat u lange reizen maken of een recreatiewoning aanschaffen? Dan heeft u meer nodig dan wanneer u liever gaat vissen en puzzelen. Ten derde is het mogelijk om een pensioenregeling af te sluiten. Verzekeraars hebben een breed aanbod aan producten, elk met hun eigen voor- en nadelen. Het voordeel is dat de premie vaak fiscaal aftrekbaar is. Wij kunnen u bovendien adviseren over een oplossing die aansluit op uw wensen.

Financieel plan
Vaak blijkt in de praktijk dat zzp’ers verschillende oplossingen kunnen combineren om hun (pre)pensioenpositie te verbeteren. Een financieel plan kan helpen om uw doelen te bereiken. Wilt u weten hoe zo’n plan er voor u uit kan zien? Neem dan contact op met ons kantoor.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.