Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Cyberveiligheid op één in 2023

Een nieuw jaar gaat hand in hand met goede voornemens. Wat wilt u bereiken in 2023? En aan welke risico’s besteedt u dit jaar extra aandacht? De kans is groot dat de cyberrisico’s tot nu toe wat onderbelicht bleven in uw organisatie. Zet daarom cyberveiligheid dit jaar hoog op de agenda.

Nederlandse bedrijven hebben hun digitale weerbaarheid lang niet altijd op orde, terwijl de dreiging eigenlijk toeneemt. Goed om dit jaar stappen te ondernemen om uw cyberveiligheid te vergroten. Hoe zorgt u daarvoor?

Cyberbewustzijn
Het belangrijkste wapen tegen cyberincidenten heeft u als uw medewerkers zich goed bewust zijn van de risico’s en hun gedrag daarop aanpassen. Laat hen een speciale cursus volgen of een programma gebruiken dat hun alertheid op signalen van cybercrime test. Zo leren ze zaken als phishingmails en CEO-fraude herkennen. Het is ook belangrijk dat collega’s elkaar kunnen aanspreken op onveilig gedrag.

Goede beveiliging
Cyberbewustzijn stimuleert u ook door voor een goede beveiliging te zorgen. Regelmatige en tijdige updates zijn uitermate belangrijk. Maak back-ups van belangrijke bestanden, die u op verschillende plaatsen bewaart. Documenten met vertrouwelijke of gevoelige informatie kunnen worden beveiligd met een wachtwoord, dat wordt doorgegeven via SMS of WhatsApp. Harde schijven, laptops, mobiele apparaten en usb-sticks die gevoelige bedrijfsinformatie bevatten, kunt u versleutelen met veilige encryptiesoftware.

Tweefactorauthenticatie
Uw systeem moet weten of een gebruiker die iets probeert uit te voeren daadwerkelijk toestemming heeft om dat te doen. Laat uw medewerkers daarom tweefactorauthenticatie gebruiken. Zij loggen dan in op 2 verschillende manieren, bijvoorbeeld met een (lang, uniek en veilig) wachtwoord en een speciale app, een sms-code, een apparaatje dat iemand identificeert of biometrische kenmerken zoals een vingerafdruk.

Veilig online thuiswerken
Als uw medewerkers thuiswerken, zorg er dan voor dat ze een veilige verbinding naar het bedrijfsnetwerk gebruiken. U doet er verder goed aan om thuiswerkmogelijkheden te testen en te updaten en eventueel een extra monitoring in te stellen op de applicaties die kritiek zijn voor thuiswerken. En laat medewerkers voorzichtig zijn met betrekking tot wat er besproken wordt in berichtenapps of tijdens een videoconference.

Cyberverzekering
Cybercriminelen blijven steeds nieuwe methoden ontwikkelen om hun slag te kunnen slaan. Ook als u zorgt voor een goede beveiliging blijft er een kans dat zij uw systemen aanvallen. De financiële gevolgen kunnen groot zijn. Verzeker uw bedrijf daartegen met een cyberverzekering. Meer weten? Neem contact op met ons kantoor.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.