Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Autoverzekeringen weer flink duurder

Ook autoverzekeringen zijn in het afgelopen half jaar flink duurder geworden. Gemiddeld betalen autobezitters per maand tussen de vijf en zeven euro meer verzekeringspremie dan in de eerste helft van 2022.

De belangrijkste oorzaken hiervan zijn de inflatie, de hogere energieprijzen en de gestegen loonkosten. Die hebben onder andere tot gevolg dat het repareren van een schade duurder is geworden. En dat heeft weer invloed op de premie die u moet betalen.

Verlieslijdend
Wat niet meehelpt, is dat veel autoverzekeraars verlies lijden op WA-autoverzekeringen. De marge zit met name in de aanvullende autoverzekeringen. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) levert daar al jaren kritiek op. Mede daardoor kunnen verzekeraars nu niet anders dan de premies verhogen.

Meer schade
Na de relatief ‘rustige’ corona-jaren maken we weer veel meer gebruik van de auto, met name voor woon-werkverkeer. Als gevolg daarvan is ook het aantal schades gestaag opgelopen. Uiteraard speelt ook die ontwikkeling een rol in de hoogte van de premie.

Genoeg te kiezen
Toch valt er nog genoeg te kiezen en is er een kans dat u beter af bent als u overstapt naar een andere verzekeraar. Dat kan om de hoogte van de premie gaan, maar bijvoorbeeld ook om de voorwaarden van de verzekering. Als u uw huidige autoverzekering tenminste een jaar geleden heeft afgesloten, kunt u per maand opzeggen.

Wij regelen het voor u
Zou u wel willen overstappen maar ziet u op tegen administratieve rompslomp? Geen nood, daar zijn wij voor! Neem gerust even contact met ons op. We helpen u graag!

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.