Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Autoverzekeringen weer duurder

Autoverzekeringen waren in de eerste helft van dit jaar gemiddeld iets goedkoper, maar aan die trend is nu een eind gekomen. De premies stijgen weer als gevolg van de inflatie en het toegenomen aantal ongelukken. En omdat auto’s steeds geavanceerder worden, pakt een reparatie vaak duurder uit. Ook dat heeft invloed op de premie.

Meer ongelukken betekent meer schade. En als het dan ook nog duurder is om die schade te repareren, is het niet verwonderlijk dat de premies omhoog gaan. De extra kosten worden door de verzekeraar namelijk doorberekend aan de polishouders.

Langere termijn
Dat dit nu pas gebeurt, is omdat verzekeraars een langere termijn gebruiken voor het vaststellen van de premie. In de eerste helft van dit jaar zijn in veel gevallen de schadecijfers van de corona-periode nog meegewogen. Omdat we toen veel minder kilometers maakten, waren die een stuk lager.

Extreem weer
Wat ook een rol speelt, is dat steeds meer auto’s schade oplopen door extreme weersomstandigheden. Veel autobezitters die een coulante occasion rijden, kiezen voor een WA beperkt cascoverzekering. Deze dekt ook schade als gevolg van bijvoorbeeld storm of hagel. En ook die schadelast is dus groter geworden.

Meer auto’s gestolen
Ook sommige WA volledig casco-autoverzekeringen – ook wel allrisk autoverzekeringen genoemd – zijn duurder geworden. Dat komt mede doordat er meer auto’s worden gestolen. Ten opzicht van 2021 steeg het Antal diefstallen in de eerste helft van dit jaar met 13%, blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

Vergelijken loont
Nu de premies stijgen, is het slim om autoverzekeringen van verschillende aanbieders weer eens met elkaar te vergelijken. Ook kan het verstandig zijn om de dekking en eventuele aanvullende verzekeringen onder de loep te nemen.

Wij helpen u graag
Wij helpen u daar graag bij door de alternatieven voor u in kaart te brengen. Neem dus gerust even contact met ons op.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.