Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Autoverzekering ook in 2023 weer duurder

Meer ongelukken, hogere schadebedragen en stijgende kosten. Die ingrediënten maken dat de premies van autoverzekeringen al een tijdje in de lift zitten en volgend jaar waarschijnlijk verder stijgen.

Autoverzekeringen zijn vooral in de tweede helft van 2022 duurder geworden. Het gaat om premiestijgingen tussen de 5% en 25% volgens nieuwszender BNR. De vraag is of het daarbij blijft. Experts voorspellen namelijk dat autoverzekeringen in 2023 weer duurder worden.

Meer ongelukken

Meer ongelukken en hogere herstelkosten zijn de belangrijkste redenen voor de premiestijging. Na twee rustige coronajaren is het weer een stuk drukker op de weg. Dat leidt tot meer aanrijdingen en de schade die daarbij ontstaat is steeds hoger. Enerzijds omdat auto’s meer geavanceerde elektronica aan boord hebben, anderzijds omdat ook schadeherstellers met hogere kosten worden geconfronteerd.

Niet kostendekkend

Traditioneel is de markt voor autoverzekeringen een vechtmarkt. Daardoor was de WA-premie van autoverzekeringen lange tijd niet kostendekkend. Al in 2016 sprak toezichthouder De Nederlandse Bank (DNB) verzekeraars hierop aan. Sindsdien zijn de premies weliswaar omhoog gegaan, maar in 2020 was DNB nog steeds niet tevreden. Ook dat verhoogt de kans op hogere premies.

Alternatieven

Door die premiestijgingen kan het interessant zijn om uw lopende autoverzekering weer eens door ons te laten vergelijken. De ene verzekeraar verhoogt de premie namelijk meer dan de andere. Verder kunt u overwegen om uw autoverzekering aan te passen. Bijvoorbeeld als u nu een allriskverzekering heeft en uw auto ouder is dan zes of zeven jaar.

We helpen u graag door alternatieven voor u op een rij te zetten. Daarbij kijken we niet alleen naar de premie, maar ook naar de voorwaarden. Besluit u om over te stappen? Dan regelen wij alles zodat u geen rompslomp heeft. Neem gerust even contact met ons op.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.