Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Angst voor bankencrisis zorgt voor verlaging hypotheekrentes

Tegen de trend in is de hypotheekrente in de afgelopen weken iets gedaald. Het is een reactie op de problemen bij enkele internationale banken. Toch is het opmerkelijk dat de daling al zo snel inzet.

Halverwege deze maand ging de Amerikaanse Silicon Valley Bank failliet en kort daarna bleek Credit Suisse in Zwitserland problemen te hebben. Ook Deutsche Bank kwam onder een vergrootglas te liggen. Uit angst voor een nieuwe bakencrisis reageerden de financiële markten direct, waardoor de kapitaalrente snel daalde.

Razendsnel
Normaal gesproken heeft een dergelijke rentedaling pas na verloop van tijd effect op de hypotheekrente. Nu besloten veel hypotheekverstrekkers razendsnel om de hypotheekrente aan te passen. Het gaat daarbij over het algemeen om verlagingen van 0,10% tot 0,25%, met een enkele uitschieter tot wel 0,70%.

Concurrentie
De snelle reactie is het gevolg van de concurrentie op de hypotheekmarkt. Die is in het afgelopen jaar flink toegenomen. Mede door de hogere rente is er veel minder vraag naar hypotheken, waardoor banken in een veel kleinere vijver vissen dan in het recente verleden.

Mogelijk voordeel voor potentiële huizenkopers
Als u van plan bent om op korte termijn een (nieuwe) hypotheek af te sluiten, kan het slim zijn om nu actie te ondernemen. Afhankelijk van de bank waar u een offerte aanvraagt, is deze namelijk twee tot negen maanden geldig. Mocht de hypotheekrente op korte termijn weer stijgen (wat niet ondenkbaar is), dan kunt u misschien toch profiteren van deze renteverlaging.

Meer informatie
Wilt u daar meer over weten of wilt u direct een offerte opvragen? Neem dan contact met ons op. Als uw vertrouwde hypotheekadviseur helpen we u graag om de beste hypotheek tegen de scherpste rente te vinden.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.