Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Ander businessmodel voor betere overlevingskansen

Sinds een jaar of twee stijgt het aantal faillissementen in Nederland. En nu de economie wat afkoelt, voelen ondernemers zich onzekerder over hun toekomst. Houd daarom goed in de gaten of uw bedrijf in zwaar weer dreigt te komen. Door tijdig uw businessmodel te veranderen, verbetert u uw kansen en mogelijkheden.

Wat kunt u doen als u merkt dat het wat minder goed gaat met uw bedrijf? Net als bij de start van uw onderneming analyseert u dan hoe uw positie in de markt is en hoe u er financieel voor staat. Dat geeft direct een beeld van de veranderingen die nodig zijn. Misschien sluiten uw producten en diensten niet meer goed aan op de verwachtingen en behoeften van uw klanten. U kunt dan klanten verliezen. Als uw omzet daalt en uw kosten stijgen, is het mogelijk dat u onvoldoende overhoudt om van rond te komen. Ook kunt u dan facturen van leveranciers misschien niet meer op tijd betalen en loopt u schulden op.

Op tijd ingrijpen
Het is belangrijk om tijdig in te zien dat het de verkeerde kant opgaat. Want hoe eerder u ingrijpt, hoe groter de kans dat u het tij kunt keren. U kunt zich bijvoorbeeld gaan richten op andere markten of andere doelgroepen. U kunt uw producten of diensten aanpassen door het aanbod uit te breiden of juist door u te specialiseren. Uw klanten stellen een online webshop misschien op prijs of u houdt ze binnen door meer service te bieden. Ga ook na op welke kosten u kunt besparen. Wat levert verduurzaming op? Kunt u toe met een kleiner bedrijfspand of kunt u een deel van het pand verhuren? En laat ons uw verzekeringsportefeuille doorlichten om na te gaan of u zich voordeliger kunt verzekeren.

Naar een nieuw businessmodel
Als u uw bedrijf klaar wilt maken voor een succesvolle toekomst, gaat dat gepaard met veranderingen. U moet investeren bijvoorbeeld in opleidingen, nieuwe bedrijfsmiddelen, IT, werving van personeel of verduurzaming. Dat vergt veel, zowel financieel als aan motivatie en inzet van uzelf en uw medewerkers. Daarom wilt u goed afwegen hoe u die veranderingen het beste realiseert. Bij de Kamer van Koophandel vindt u een plan om stapsgewijs te komen tot een nieuw businessmodel. Zo kunt u moeilijke tijden voor zijn en uw onderneming levensvatbaar en gezond houden.

Sparren met uw financieel adviseur
Uiteraard kunt u op ons rekenen als er iets verandert in uw bedrijf. Wij gaan na welke risico’s u erbij krijgt als u anders gaat werken en welke risico’s juist wegvallen of verminderen. Als dat duidelijk is, kunnen we uw verzekeringspakket aanpassen. Wij zorgen er dan voor dat u op maat en voordelig verzekerd bent. Heeft u een financiering nodig? Dan bespreken we met u wat uw mogelijkheden zijn en hoe u uw kansen op een zakelijk krediet vergroot. Wilt u alvast met ons sparren over op handen zijnde veranderingen? Neem dan contact op met ons kantoor.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved. Ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
 Support by Digi-Z.