Eersel: 0497 - 517616 | Oirschot: 0499 - 574887 | info@bloxverbeek.nl

Collectiviteitskorting zorgverzekering definitief van de baan

Zorgverzekeraars mogen vanaf volgend jaar geen korting meer geven op collectieve zorgverzekeringen. Nadat de Tweede Kamer zich hierover al eerder had uitgesproken, heeft de Eerste Kamer de wetswijziging nu als hamerstuk aangenomen.

Een collectieve zorgverzekering is een verzekering die is afgesloten voor een groep mensen die iets gemeenschappelijks hebben. Zoals bijvoorbeeld dezelfde werkgever of een specifiek beroep. De premiekorting bedroeg voorheen vaak 10% maar mag sinds 2020 niet hoger zijn dan 5%.

Besparingen
De gedachte achter collectiviteitskortingen was dat verzekeraars betere (zorg)inhoudelijke afspraken konden maken met zulke specifieke groepen. De besparingen die dat zou opleveren, konden ze dan als korting op de premie teruggeven aan de verzekerden.

Eerlijker
Maar volgens Den Haag gaat die vlieger niet op. Bij de meeste collectiviteiten wordt de korting bekostigd door een opslag op de premie. Daardoor kan het gebeuren dat andere verzekerden feitelijk de korting van het collectief betalen. Eerdere pogingen om dit eerlijker te maken, zijn gestrand. Daarom verdwijnt de collectieve korting nu definitief.

Overzichtelijker
Door de vele collectiviteiten is het huidige aanbod aan zorgverzekeringen ook erg onoverzichtelijk geworden. Nu de beperking gaat gelden, verwacht de politiek dat het voor consumenten minder ingewikkeld wordt om de best passende zorgverzekering te kiezen.

Meer informatie
Of die verwachting terecht is, zal in november blijken. Dan worden de zorgverzekeringen en de premies van 2023 bekend gemaakt. Heeft u nu al een vraag over uw zorgverzekering? Neem dan gerust even contact met ons op.

U bent van harte welkom

Blox & Verbeek adviseurs denkt graag met u mee

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.
De koffie staat klaar!

Union Dental

Sigarenmaker 3
5521 DJ  Eersel
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

De Korenaar 39
5688 TS  Oirschot
Postadres
Postbus 112
5520 AC  Eersel

Blox & Verbeek adviseurs is aangesloten bij:

Volg ons

KvK: 17092384
AFM: 12006042
Kifid: 300.003252
BTW: NL8050.40.778.B01

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
ondersteund door Digi-Z.

© Blox & Verbeek adviseurs. All rights reserved.
ondersteund door Digi-Z.